Wat is IMFO?

Het Instituut voor Mediation en Familierecht Opleidingen (IMFO) is het opleidingsinstituut van de vFAS (vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators). IMFO organiseert een groot aantal opleidingen voor uitsluitend de (aspirant-)leden van de vFAS. Zo organiseert IMFO de opleidingen van het verplicht gestelde opleidingstraject tot vFAS-advocaat scheidingsmediator: de JOF, de MediationOpleiding (MO) en de JSOF, alsmede het vFAS-jaarcongres en de incidentele verdiepingscursussen voor de ervaren familierecht-advocaat en/of scheidingsmediator.

IMFO is een door de Nederlandse Orde van Advocaten erkende opleidinginstelling.

Advocaten die minimaal 3 jaar als advocaat staan ingeschreven en minimaal 2 jaren ervaring hebben in het personen- en familierecht, kunnen tot aspirant-lid van de vFAS worden toegelaten. Direct na toetreding dient de advocaat het verplichte drie-jarige opleidingstraject tot vFAS-advocaat scheidingsmediator te volgen dat door IMFO wordt georganiseerd.

De vFAS stelt zich ten doel:

  1. het bevorderen van de deskundige beroepsuitoefening door advocaten op het gebied van de scheidingsmediation;
  2. Het bevorderen van de bekendheid bij het publiek met de diensten, die gespecialiseerde personen en familierecht advocaten kunnen bieden, alsmede het bevorderen van de bekendheid bij het publiek van de mogelijkheid de gevolgen van scheiding door middel van mediation te regelen.

De vFAS is een door de Nederlandse Orde van Advocaten erkende specialisatievereniging en mag derhalve het Keurmerk voeren.

Via de website https://www.verenigingfas.nl/aanmelden kunt u zich voor het aspirant-lidmaatschap van de vFAS aanmelden. Het aspirant-lidmaatschap gaat in op het moment dat u voldoet aan de voorwaarden en van start gaat met de eerste opleiding van het verplichte opleidingstraject, de JOF (Juridische Opleiding Familierecht). Na uw inschrijving als aspirant-lid wordt u automatisch uitgenodigd voor de drie opleidingen van het verplichte opleidingstraject- u hoeft zich niet apart voor deze opleidingen in te schrijven.